Mahjong Játékok

Klasszikus madzsong játék

Címkék: mahjong, mahjong játékok, mahjongg, logika, logikai játék, online játék

Miniclip Mahjong

Hagyományos az interneten játszható, online mahjong játék, amelyben párosával kell levenni a figurákat úgy, hogy a végére egy elem se maradjon fenn a játéktéren.

Klasszikus  madzsong játék

Komment 0 | Reblog! 0 |

Discover Egypt

Hagyományos ingyenes online madzsong játék amely a klasszikus kínai mahjong szabályai szerint játszódik:

Discover Egypt

Komment 0 | Reblog! 0 |

Black and White Mahjong 2

Nagyon szépen megrajzolt grafikájú ingyenesen játszható online madzsong játék, amely a hagyományos kínai táblás mahjongg szabályai szerint játszható:

Black and White Mahjong 2

Komment 0 | Reblog! 0 |

Master Mahjong játék

Hagyományos kínai alapokon nyugvó klasszikus online Mahjong játék, amely elsősorban profi madzsong játékosoknak ajánlható:

Master Qwan's Mahjong játék

Komment 0 | Reblog! 0 |

Jade Shadow Mahjong játék

Szép grafikájú, élvezetes online mahjong játék mindenkinek, aki szereti a madzsong játékokat a játék menet a szokásos szed le azokat a mahjongg párokat, amelyeket más nem fed le:

Jade Shadow Mahjong

Komment 0 | Reblog! 0 |

MahJong Játék

Címkék: mahjong játékok, mahjongg, madzsong, játékok, játék

MahJong Játék

Az egyik legnépszerűbb online flash alapú Mahjong (Madzsong) játék, amely nem mai darab azonban mostanság is az egyik légnépszerűbb Mahjonng játék az interneten:

MahJong Játék

Komment 0 | Reblog! 0 |

Ingyenes Mahjong játék

Címkék: mahjong játékok, mahjongg, madzsong játék, logikai játékok, táblás játékok

Ancient Mahjong Játék

Az Ancient Mahjong a hagyományos madzsong játékelemeit tartalmazza, ennek ellenére nem unalmas, hiszen változtathatjuk a pálya formáját így mindig új izgalmas élménnyel tud meglepni minket ez a klasszikus mahjongg játék

 

Ancient Mahjong játék

Komment 0 | Reblog! 0 |

A kínai dominónak is nevezett Mahjongg (ejtsd: madzsong) Kínában jelent meg. A császári ház bukásáig, (1912), kizárólag csak az uralkodó udvarában játszhatták hivatalosan. A császárség bukásával ezt követően az egész országban elterjedt, Európában és az USA-ban is egyaránt népszerű lett. A madzsong négyszemélyes kombinációs játék, és bármilyen hihetetlen is leginkább a römivel áll rokonságban...

(Az alábbiak az angol szabályok, amelyek a kínai szabályokhoz állnak közel. Az amerikai szabályok ettől erősen eltérnek, pl. 16 illetve 17 követ osztanak, és a madzsong is 5 csoportból és egy zárópárból áll.)

A négy játékos az égtájaknak megfelően az északi szél, keleti szél, stb neveket kapja, aminek az a jelentősége, hogy mindegyikük számára értékesebb a saját szele, és a virágok - évszakok közül is egy-egy:

* a keleti szélhez tartozik a tavasz és a szilva nevű virág (1-es),

* a déli szélhez a nyár és az orchidea nevű virág (2-es),

* a nyugati szélhez az ősz és a krizantém nevű virág (3-as),

* az észak szélhez a tél és a bambusz nevű virág (4-es).

A játék osztással (lásd: Előkészületek) kezdődik, melynek során a játékosok 13 -13 követ kapnak (a keleti szél 14-et). Ezután a keleti szél egy követ rajzolattal fölfelé lerak, a tőle jobbra ülő játékos pedig húz (esetleg felveszi a lerakott - dobott - követ, ha az illik az övéihez), majd így folytatódik a játék az óra járásával ellenkező sorrendben húzva (felvéve) és dobva (lerakva).

Háromféle csoport létezik: a terc vagy pung (három egyforma kép), a kvart vagy kong (négy egyforma kép), a sor vagy chow (csao, három egymást követő kép egy sorozatból). A madzsong (más néven haola) négy csoportból és egy zárópárból áll. Ez leggyakrabban 14 kő, vagyis aki madzsongot ér el, már nem kell dobnia.

Egy játék akkor ér véget, ha egy játékos összeállít egy 'madzsongot', vagy ha elfogynak a húzható kövek: a fal. A madzsongos játékos nem fizet, viszont madzsongja értékét az elszámolás szerint minden játékostól megkapja. Ebbben az értelemben a madzsongos győz.

Ha nincs madzsongos, akkor mindenki mindenkivel elszámol: megkapja az összes többi játékostól a kövei értékét. A keleti szél duplán fizet és duplán kap. Előfordulhat, hogy egy nem madzsongos kéz (a játék végén megmaradt 13 kő) többet ér, mint a madzsong, tehát nem biztos, hogy egy adott a játékban a madzsongos kapja a legtöbb pénzt (eredményjelző rudacskát).

Ha a keleti szél nem madzsongos, akkor az égtájak eggyel jobbra (órajárás irányával szembe) vándorolnak. Ha madzsongos, akkor ő marad a keleti szél.

A játszma (játéksorozat) a játékosok megállapodása szerint ér véget, amikor is megszámolják, kinek van a legtöbb pénze (eredményjelző rudacskája), őt hirdetik ki nyertesnek.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Mahjong Címke

játékok, logikai játékok, madzsong, madzsong játék, mahjong, mahjong játékok, mahjongg, táblás játékok

Olvasóim

Játékok